Ο όρος “Γρανίτης” προέρχεται από τη λατινική λέξη “Granum” δηλαδή κόκκος , λόγω της κοκκώδους φύσης του. Ο γρανίτης είναι ένα πυριγενές πετρώματα, πράγμα που σημαίνει ότι σε ένα χρόνο κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής του, είχε λιώσει σαν ηφαιστειακή λάβα. Σε αντίθεση με λάβα, ωστόσο, αυτό το λιωμένο πέτρωμα δεν έφτασε ποτέ στην επιφάνεια, αυτό παρέμεινε παγιδευμένος μέσα στη γη, όπου αργά ψύχεται και κρυσταλλώνεται. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα πολύ ομοιόμορφο, διάστικτα πέτρα που κυμαίνεται στο χρώμα από το μαύρο και γκρι αποχρώσεις σε ροζ, καφέ, κόκκινα, πράσινα και  λευκά.

Οι γρανίτες εξορύσσονται σε όλο τον κόσμο με τη μορφή τεράστιων ογκόλιθων  και στη συνέχεια κόβονται  σε πλάκες.   Λόγω της σκληρότητάς του, ο γρανίτης χρησιμοποιείται ευρέως για τη διακόσμηση κτιρίων και κυρίως για  την εσωτερική και εξωτερική επένδυση προσόψεων, επίσης στη διακόσμηση τζακιών, σε πάγκους  κουζίνας  σε δάπεδα, μνημεία και οπουδήποτε χρειαζόμαστε μια επιφάνεια υψηλής αντοχής .

Επιλέγοντας τον γρανίτη για την διακόσμηση των επιφανειών του σπιτιού σας επιλέγετε ένα υλικό που μετά από ορθή χρήση παραμένει  άφθαρτο  στο χρόνο . Ο γρανίτης θα διατηρήσει την φυσική ομορφιά του και μετά από 50 χρόνια . Τέλος δεδομένου ότι κάθε κομμάτι του γρανίτη έχει διαφορετικό χρώμα, η επιφάνεια σας θα είναι μοναδική και ξεχωριστή .

Close Menu